logo


Yogainfo.se
Email

Password

 
Startsida | Boka tider-SCHEMA | BLI MEDLEM | KONTAKT | Priser | Yogainfo | Innan du tränar | Effekterna av yoga | Våra yogainstruktörer | HJÄLP FAQ | INTROKURS YOGA | Workshop m Anna B | Rehabyoga | Stela Män | YOGARESOR 2017 | WS, JONAS WESTRING |
  

Words can not convey the value of yoga - it has to be experienced.

- BKS Iyengar

Den Hatha yoga vi utövar i Höllviken är...
inte kopplad till någon sekt, religion eller några dogmer.
Hit är du lika välkommen vare sig du vill gå på yoga en gång om året eller flera gånger i veckan och du behöver inte leva eller klä dig på något speciellt vis för att "passa in". Fokus ligger på det goda inom oss alla och på det positiva i livet.
Den yoga vi utövar är trogen ursprunget men uppdaterad, dynamisk och ibland så fysiskt krävande, att du svettas rejält.
De flesta pass är olika och med ett "flow", där ställningarna och andetaget synkroniseras.
Budskapet vi vill ge är att yoga är roligt, välgörande och befriande! Inte mystiskt, dogmatiskt eller farligt! Kanske på sin plats att poängtera att vi som leder yogan varken är läkare, psykologer eller gurus. Vi är bara helt vanliga människor som älskar yoga och som utbildat oss till yogalärare i vår strävan efter att förstå lite mer.

Yoga är ett flera tusen år gammalt system för personlig och andlig utveckling genom läran om balans mellan kropp, medvetande och själ. Att yoga fått en flumstämpel är ett problem som beror på att det finns så mycket i de Indiska filosofierna som många lärare och utövare gör egna, felaktiga eller bokstavliga tolkningar av. Men det finns också så otroligt många bra och självklara saker inom yogafilosofin, som vi i väst glömt bort eller förskjutit, som verkligen påverkar oss positivt på många plan.

Jag föreställer mig att man genom att "ställa sig på sina föregångares axlar" kan hjälpa till att uppdatera yogan med det bästa av dagens kunskap men också efter hur vi har möjlighet att leva våra liv nuförtiden. Min förhoppning är att detta går att göra utan att grundtanken försvinner eller att man förringar värdet av de många upplevelser som generationer av yogisar har förmedlat.

Det finns mycket skrivet om yoga och dess ursprung, så för att undvika upprepning, har jag valt ut några bra informativa länkar till andra sidor med djupgående information om yoga och dess filosofi. Om du vill veta mer, titta under medlemssidorna på LÄNKAR, där du även hittar tips, filmer och annat.  Så snart du blivit medlem får du tillgång till medlemssidorna som ger dig mer info om Yoga.Mycket handlar om att vara nöjd och tillfreds med tillvaron som den är, och att försöka förbli i harmoni.
Påminn dig ofta om att livet ständigt förändras och att inget är statiskt. Livet är det som pågår just nu, i detta ögonblicket!

Life is what happens to you, while you are busy making other plans! 
(John Lennon)


         
                     vila och avspänning                                        sund mat                                                                    glädje och aktiviteter                  eftertanke och meditation
 
NEWS
Våra kommande event

- WORKSHOP med ANNA BRUS, 13/5 klockan 13-17, pris 550:-, anmälan via mail till Torgny. Se detaljer i menyn ovan.

- JONAS WESTRING kommer till Sverige för en ANUSARA work shop
den 28-30/7 2017.
Den 30/7 blir det Eye of the Tiger för yogalärare och lite mer erfarna yogautövare. Missa inte det! :)
mer info ovan.

- Vandrings- och yogaresa till Alagna/Italien med TORGNY, i september -17, se menyn,

- Josephine Selander kommer med en Virya work shop 24-25 november 2017.
Mer info: http://www.yogainfo.se/bokning/index.php?m=350:0&site=103

2018
Yoga och skidor till Alagna, Påskveckan 29/3-2/4 2018. Betalning av anmälningsavgift görs först 3 månader före påsk.


Priser och förklaringar
Här hittar du priser, förklaringar av klasserna och lite annat smått och gott:
http://www.yogainfo.se/bokning/index.php?m=197:0&site=103
FaceBook
Följ oss gärna så får du nyheter och info snabbare.
För Rooftopyoga i sommar meddelas endast genom FB.

FB:
"Yoga i Höllviken" 
"Rooftop YOGA Falsterbo"


www.tidbokaren.se